Северна Корея проведе тест на подводната си система за ядрени оръжия

...
Северна Корея проведе тест на подводната си система за ядрени оръжия
Коментари Харесай

Северна Корея тества подводна ядрена система

Северна Корея организира тест на подводната си система за нуклеарни оръжия в символ на митинг против взаимните военни учения на Южна Корея, Съединените щати и Япония тази седмица, оповестява " Ройтерс ".
Прочетете още
Тестът на " Haeil-5-23 ", име, което Северна Корея даде на своите дронове за подводна офанзива с нуклеарна дарба, беше осъществен във водите край източния бряг на страната на неразбираема дата.

" Позицията на нашата войска за противопоставяне на подводно нуклеарно оръжие е в допълнение закръглена и нейните разнообразни морски и подводни дейности за реагиране ще продължат да възпират враждебните военни маневри на флота на Съединени американски щати и техните съдружници ", сподели неназован представител на министерството.

Припомняме, че военноморските сили на Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха тази седмица тридневни съвместни учения.

Това се случи, до момента в който севернокрейският водач Ким Чен Ун продължава провокативните проби на оръжия и закани, които покачиха районното напрежение до най-високата си точка от години.

Ким разгласи, че Северна Корея ще се откаже от дългогодишния си ангажимент за спокойно обединяване с Южна Корея и подреди пренаписване на конституцията на Северна Корея, с цел да отстрани концепцията за споделена държавност сред разграничените от война страни.

Речта му в понеделник пристигна ден откакто Северът организира първия си балистичен тест за 2024 година, който държавните медии описаха като нова ракета със междинен обхват на твърдо гориво, ориентирана към хиперзвукова бойна глава, отразявайки устрема му да усъвършенства гамата си от оръжия, ориентирани към американските бази в Гуам и Япония.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР